Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Delovne postaje - kakšni računalniki ali prenosniki so to?

Delovne postaje - kakšni računalniki ali prenosniki so to?

Komu so namenjene delovne postaje?

Delovne postaje so sicer na prvi pogled podobne klasičnim namiznim računalnikom, toda že malce podrobnejša primerjava zunanjosti razkrije, da je ohišje delovne postaje nekoliko večje. Razlika pa postane še očitnejša, če se natančneje posvetimo primerjavi komponent in funkcionalnosti. To seveda ne velja le za namizne različice, saj je mogoče podobne razlike opaziti pri primerjavi mobilne delovne postaje in klasičnega prenosnika. V osnovi velja, da so tako klasične kot prenosne oziroma mobilne delovne postaje namenjene zahtevnejšim uporabnikom, najpogosteje pa profesionalni uporabi, ki zahteva nadpovprečno zmogljivo opremo.

Delovne postaje BBT.si-ugodne cene

Delovne postaje so nadpovprečno zmogljivi računalniki za namensko, profesionalno uporabo. 

 

Najpomembnejše prednosti delovne postaje

Za delovne postaje so značilni nadpovprečno zmogljivi procesorji z večjim številom procesorskih jeder. Možni so denimo celo 16-jedrni procesorji, ki jih pri standardnih namiznih računalnikih za vsakodnevno rabo zagotovo ne bomo zasledili. Običajno so v delovne postaje vgrajeni procesorji Intel Core i7, Intel Core i9 in najbolj zmogljivi in zaželeni Intel Xeon. Gre za procesorje, ki jih poleg večjega števila jeder običajno odlikujeta še navdušujoč delovni takt, ki se izraža v GHz in velik predpomnilnik (cache - po domače povedano turbo pogon).

Druga pomembna prednost je nadpovprečna kapaciteta delovnega pomnilnika (RAM), na primer 64 GB ali celo 128 GB (za primerjavo: za standardne namizne ali prenosne računalnike je tipična velikost 8 GB RAM-a). Običajno gre za t. i. ECC RAM, ki omogoča bistveno večjo hitrost kot klasični RAM. Dodatni prednosti tovrstnega pomnilnika pa sta sposobnost samodejnega odpravljanja napak in možnost shranjevanja podatkov brez napajanja. Pomnilnik že v osnovi odlikuje izjemna kapaciteta, v delovni postaji pa so na matični plošči še dodatne reže, ki jih je mogoče po potrebi uporabiti za razširitev (prav zato je potrebno večje ohišje).

Pozabiti ne smemo niti na ločeno grafično kartico. Pogosto se uporabljajo grafične kartice nVIDIA Quadro in nVIDIA RTX. To poskrbi za razbremenitev centralnega procesorja, obenem pa za odličen prikaz vseh možnih barv, ki jih grafična kartica omogoča.  

Delovne postaje so praktično obvezne na področjih, kot so strojništvo, projektiranje, grafično oblikovanje, arhitektura, video produkcije in preračunavanje matematičnih operacij, saj so nujne za delo s programi InDesign, AutoCad, Adobe Premiere Pro, Adobe Photoshop, SolidWorld in podobni pri katerih klasična strojna oprema, značilna za računalnike za povprečnega uporabnika, ne zadošča.

Delovne postaje HP so že po fizičnem izgledu večje kot namizni računalnik HP

Delovne postaje HP so že po fizičnem izgledu večje kot namizni računalnik HP.

 

Klasična delovna postaja ali mobilna delovna postaja?

Delo strokovnjakov pogosto ni omejeno samo na eno lokacijo, kar velja za vse več področij. S tem imamo v mislih tako delo na terenu kot delo od doma, pa čeprav občasno. V tovrstnih situacijah so zelo praktične mobilne ali drugače rečeno prenosne delovne postaje (angl. mobile workstation).

Mobilne delovne postaje se ponašajo s podobnimi prednostmi kot namizne delovne postaje. Zanje so torej značilni izredno zmogljivi procesorji z več jedri, ločena grafična kartica, ki omogoča najzahtevnejše grafične operacije, več RAM-a, toda ker so zasnovane v obliki prenosnika, jih je precej lažje uporabljati na različnih lokacijah.

Drži sicer, da so mobilne oziroma prenosne delovne postaje nekoliko težje in robustnejše od klasičnih prenosnikov, toda kljub temu so dovolj lahke in kompaktne, da zlahka potujejo z vami od ene lokacije do druge. Če se odločite za nakup mobilne delovne postaje, si je smiselno priskrbeti še docking station oziroma  priklopno postajo, saj bo to olajšalo priklapljanje ter izklapljanje monitorjev in drugih zunanjih komponent. Ne glede na to, ali se odločite za mobilno ali klasično verzijo delovne postaje pa vam priporočamo še nakup profesionalnega monitorja saj si s tem zagotovite popoln izkoristek ektremnega števila barv, ki jih omogočajo ločene grafične kartice, ki so vgrajene v delovne postaje.

Delovne postaje HP-velika zaloga v BBT.si-obnovljene delovne postaje

Velika zaloga v BBT.si, kjer so na voljo izključno obnovljene delovne postaje, ki omogočajo velik prihranek in dolg življenjski cikel.

 

Zmogljivost ali dostopna cena? Zdaj imate lahko oboje!

Ena od glavnih ovir pri nakupu delovne postaje je zagotovo visoka cena. Toda na srečo imamo v trgovini z računalniško opremo BBT.si idealno rešitev za vas. V naši ponudbi vas namreč čakajo vrhunske obnovljene delovne postaje HP, ki združujejo impresivno zmogljivost in dostopno ceno - PRIHRANEK se giblje 50-70% od nakupa nove delovne postaje!

Gre za opremo, ki se je uporabljala v velikih podjetjih v tujini, kjer se pogosto odločajo za najem računalniške opreme. Ko se pogodba izteče, je oprema vrnjena dobavitelju. Tam je najprej poskrbljeno za izbris programske opreme in podatkov, čemur sledi ponastavitev tovarniških nastavitev. Sledijo testiranja vseh komponent in temeljit pregled delovanja. Če je potrebno, pa je seveda poskrbljeno še za menjavo posameznih komponent.

Oprema, ki prestane zahtevna testiranja in preglede je posledično fizično in tehnično v brezhibnem stanju. Spomnimo tudi, da so vse delovne postaje pri BBT dovolj zmogljive za nove različice grafičnih programov, le polovico cenejše so, ker so že bile uporabljene. Pri svojem delu smo zelo natančni, verjetno pa je tudi to eden od razlogov, da nam zaupa toliko kupcev, ki so prepoznali nakup obnovljene delovne postaje pri BBT.si kot optimalen nakup.

Mobilne delovne postaje v BBT.si so obnovljene mobilne delovne postaje

Obnovljene delovne postaje v BBT.si so cenejše od novih delovnih postaj za 50-70% !

 

Namizne delovne postaje HP in prenosne delovne postaje HP

V naši ponudbi vas čakajo izjemno zmogljive delovne postaje HP, ki vas bodo navdušile z zmogljivostjo, odlično ohranjenostjo in zelo ugodno ceno. V primerjavi z novimi modeli je cena nižja za najmanj 50 %, pri nekaterih modelih pa vam nudimo ceno, ki je nižja celo za 70 %. Dodatna prednost nakupa obnovljene delovne postaje pri BBT.si pa je tudi dejstvo, da je v ceno že vštet licenčni operacijski sistem Microsoft Windows PRO. Delovne postaje imajo tako resnično ugodne cene.

Prodajni program naše trgovine z računalniško operemo BBT.si vključuje tudi obnovljene prenosne oziroma mobilne delovne postaje znamke HP. Na voljo so mobilne delovne postaje s 15'' in prenosne delovne postaje s 17'' zaslonom. Prenosne delovne postaje znamke HP, ki jih boste prepoznali po oznaki ZBook so na voljo na sledeči povezavi: mobilne delovne postaje. Zaloga je resnično zelo velika, zato lahko kupite delovne postaje tudi v večjih količinah.

Naše prednosti zajemajo tudi možnost brezplačnega strokovnega svetovanja, ki vam bo olajšalo odločitev – ne glede na to, ali razmišljate o nakupu namizne ali mobilne delovne postaje. Pomemben razlog, zaradi katerega je smiselno dati prednost prav računalniški trgovini BBT.si, pa je tudi to, da vam ob nakupu zagotavljamo vsaj 12 mesecev standardne garancije z možnostjo podaljšanja.

NE POZABITE, da imajo obnovljene delovne postaje pri BBT.si zelo dolg življenjski cikel, zato ne prihranite le v denarju, temveč tudi v času uporabe!

 

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.