Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

Vprašanja in odgovori

1. Poslovni računalniki (splošno)
2. Ohranjenost opreme
3. Programska oprema, licence
4. Razno

1. POSLOVNI RAČUNALNIKI (splošno)

V čem se vaši POSLOVNI računalniki razlikujejo od tistih, ki jih lahko kupim v trgovini?
Naši računalniki so iz POSLOVNE linije, tisti iz trgovine pa iz ŠIROKO-POTROŠNE linije.

Kakšna pa je razlika med POSLOVNO in ŠIROKO-POTROŠNO linijo?
Ogromna, predvsem v kvaliteti in življenjski dobi. Računalniki POSLOVNE linije so narejeni iz bistveno boljših materialov in imajo zato mnogo daljšo življenjsko dobo kot računalniki ŠIROKO-POTROŠNE linije. Boljša je tudi uporabniška izkušnja, saj računalniki delujejo tiho in stabilno. Več preberite v meniju Poslovni računalniki.

Zakaj za POSLOVNO linijo računalnikov še nisem slišal?
Večini potrošnikov je neznana. Razlog za to je, da so POSLOVNI računalniki za končnega kupca predragi, zato jih navadno ni na trgovskih policah in zato za njih še niste slišali.

Zakaj so tako dragi?
Predvsem zato, ker so v njih vgrajeni zelo zelo kvalitetni materiali. Poslovni prenosniki so v osnovi namenjeni za trdo vsakodnevno delo v vseh pogojih, 24 ur na dan, 7 dni na teden , celo leto. Obširnejšo razlago preberite v meniju Poslovni računalniki.

Kdo je prvi lastnik vaših POSLOVNIH računalnikov?
Velika podjetja iz tujine (npr. Mercedes, Lufthansa, Hans Grohe, BMW, velike banke in zavarovalnice), ki redno letno posodabljajo računalniško opremo. Kar 99 % opreme je bilo uporabljane v pisarni, zato je oprema vizualno odlično ohranjena.

Koliko konkretno so stali, ko so bili novi?
Bili so zelo dragi. Za primer vzemimo 14'' HP prenosnik s standardno konfiguracijo Core i5 | 8 GB | 256 GB SSD, prednaložen z Windows 10 PRO in poglejmo cene.

POSLOVNA linija:
     HP EliteBook 840, nov, cena: 1.215 €
     HP EliteBook 840, A++ | re-new, cena: 502 €
     HP EliteBook 840, A | odlično ohranjen, cena: 380 € | dobite vse prednosti POSLOVNIH prenosnikov za resnično ugodno ceno

ŠIROKO-POTROŠNA linija:
     HP ProBook 450, nov, cena: 720 €.
     HP ProBook 450, obnovljen, cena: 640 €.

Razlika v ceni nastane zaradi uporabljenih materialov in gre na račun uporabniške izkušnje in življenjske dobe.

Več konkretnih informacij o cenah si preberite v meniju Na kratko, točka 5 - Cenovna primerjava.

V čem je razlika med modeloma EliteBook in ProBook?
Prvi je model POSLOVNE linije, drugi pa model široko-potrošne linije prenosnikov. Poimenovanja POSLOVNIH in široko-potrošnih linij proizvajalcev HP, DELL, LENOVO in ASUS si lahko ogledate v meniju Poslovni računalniki.

2. OHRANJENOST OPREME

Kaj pomeni, da je računalnik OBNOVLJEN?
Vsi (ne-novi) računalniki, ki se prodajajo na trgu so rabljeni in (opcijsko) obnovljeni. Stopenj obnove je več in sicer:

 • RABLJENI
  niso ne tehnično ne vizualno obnovljeni. Možnost tehničnega defekta je velika.
 • RABLJENI, tehnično obnovljeni
  ti rabljeni računalniki so podvrženi strogemu tehničnemu testiranju -  vsaka komponenta je podvržena testiranju. Slabe komponente se zamenjajo in računalnik je 100% tehnično brezhiben, kar pri rabljenemu ni zagotovljeno. Te računalnike navadno poimenujemo OBNOVLJENI.
 • RABLJENI, tehnično in vizualno obnovljeni (RE-NEW)
  ti rabljeni računalniki so obnovljeni tako tehnično, kot vizualno. Računalnik, ki ima tudi izgleda kot nov, pri nas dobi oznako RE-NEW in izgleda kot nov.
BODITE POZORNI!
Pri naši konkurenci se pogosto zgodi, da kupca zavaja - svojo opremo označijo s statusom OBNOVLJENA, pa to ni. Njihova oprema je RABLJENA, ne pa tudi tehnično obnovljena.

Vsi BBT računalniki imajo status tehnično obnovljeni. Še dodatno - naši kakovostni standardi so tako strogi, da ko BBT prenosnik pripravimo za prodajo po naših standardih, to je, da dosežemo odličen fizični izgled in brezhibno delovanje, je za vsak kos potrebnih vsaj 6 ur dela in znanje vsaj 7 ljudi(!). Več o ohranjenosti in izgledu POSLOVNE linije si preberite v meniju Stanje | izgled.

 

Malo se bojim obnovljeno opremo kupiti po spletu.
Razumemo. Vendar pa brez skrbi - našo opremo lahko brez skrbi kupite po spletu. Če vam karkoli ne ustreza, jo lahko kadarkoli vrnete v roku 15 dni od nakupa. Več o nakupu brez tveganja si preberite TUKAJ.

Koliko so stari vaši računalniki?
V povprečju 1-3 leta in so bili v krajši rabi izključno pri večjih podjetjih v tujini.

Kakšna je življenjska doba POSLOVNEGA računalnika BBT?
Naš POSLOVNI računalnik bo ob predpostavki dobrega gospodarja brezhibno deloval najmanj 4 - 6 let.
POSLOVNI računalniki priznanih blagovnih znamk so izdelani kakovostno, vgrajene komponente pa so nadpovprečno kakovostne in medsebojno usklajene. Odlikuje jih tiho delovanje, predvsem pa se lahko zanesete, da bodo delovali brez napak.

V kakšnem stanju so, so popraskani?
Oprema z oznako A++ | re-new je kot nova, obnovljena tudi vizualno = osvežena barva = brez praskic. Oprema z oznako A ima resnično le drobne sledi uporabe, saj je bila uporabljana večinoma le v pisarnah. To velja tudi za prenosnike.
Npr. na prenosnikih je notranjost vedno kot nova, na pokrovu je mogoče kakšna nežna praskica, skoraj nevidna.
Več o stanju opreme si preberite in oglejte si slike v meniju Stanje | izgled.

Ali so vaši računalniki poškodovani?
Ne. Računalniki, ki jih kupite pri nas, niso poškodovani. So brezhibni, testirani in fizično nepoškodovani. Če pri prevzemu blaga najdemo kakšnega, ki ne sodi v visoke standarde dobrega videza, ga fotografiramo in prodamo po znižani ceni. Zasloni nimajo mrtvih pikslov, poškodb na matriki, enako pa velja tudi za prenosnike. V veliki večini so bili prenosniki uporabljani v pisarni, zato so v odličnem stanju.

Kako je z baterijami pri prenosnikih?
Vsako baterijo testiramo.
Zagotavljamo minimalno delovanje prenosnika 2.5 ure, pri Mobile Workstation pa 2 uri (poraba procesorja in grafičnega čipa je večja). Pri VIP paketu je zagotovljeno delovanje baterije 3.5 ure.

Vidim, da obstajajo različni fizični izgledi opreme: A++, A in A-. Kaj to pomeni?
Res je. Izgled naše opreme kategoriziramo v tri kakovostne razrede:

 • kakovost A++         re-new | obnovljeni tudi vizualno = izgled kot nov
 • kakovost A              odlično ohranjeni | praktično brez sledi uporabe
 • kakovost A-            ugodne cene | z manjšimi (največkrat drobnimi kozmetičnimi) napakami

Obširno o fizičnem izgledu opreme si preberite v meniju Stanje | izgled.

Kaj je to VIP paket?
To je paket, ki ga lahko dokupite skoraj pri vsakem našem prenosnem računalniku.
Z nakupom VIP paketa si za ugodno ceno zagotovite vse dodatke, ki jih BBT lahko ponudi pri nakupu prenosnika. VIP paket vsebuje: ...beri več

3. PROGRAMSKA OPREMA, LICENCE

Kaj je licenca oz. licenčna nalepka Windows?
Vsi naši računalniki, prenosniki in delovne postaje so opremljeni z licenčnimi nalepkami Windows PRO. Na licenčni nalepki se nahaja ključ, ki omogoča legalno aktivacijo operacijskega sistema Windows. Licenčna nalepka je pri seriji Windows 7 fizična nalepka, pri serijah 8 in 10 pa je zapisana elektronsko v računalniškem čipu - Biosu.

Namestitev katerih Windows omogoča posamična licenčna nalepka?
Licenčna nalepka Windows 7 PRO omogoča namestitev Windows 7 PRO, 8 PRO, 10 PRO in 11 PRO.
Licenčna nalepka Windows 8 PRO omogoča namestitev Windows 8 PRO, 10 PRO in 11 PRO.
Licenčna nalepka Windows 10 PRO omogoča namestitev Windows 10 PRO in 11 PRO.

Je operacijski sistem Windows vključen v ceno vašega računalnika?
Če je v opisu izdelka (pri izdelku glejte SPECIFIKACIJE) označeno, da računalnik vsebuje licenčno nalepko, ste računalnik kupili skupaj z operacijskim sistemom. VENDAR - ni pa nujno, da je operacijski sistem Windows na opremo nameščen (glejte odgovor spodaj). Licenčna nalepka vam daje le pravico, da se na računalnik lahko zakonito namesti ustrezna različica operacijskega sistema Windows.

Na katero opremo pri vas ob nakupu že nameščeni Windowsi?
Na prenosnike. Na računalnike in delovne postaje pa ne. Tukaj morate za namestitev Windows poskrbeti sami, lahko pa to za drobno nadomestilo naredimo mi - to označite v košarici ali omenite prodajalcu ob naročilu.

So na prenosnike naloženi Windowsi?
Da, Windowsi so nameščeni. Tudi gonilniki so nameščeni. Zaradi pogostih posodobitev operacijskega sistema Windows vas prosimo, da po nakupu preverite za najnovejše posodobitve.

Kaj pa na računalnikih in delovnih postajah?
Pri namiznih računalnikih in delovnih postajah operacijski sistem ni nameščen - za namestitev operacijskega sistema poskrbite sami, kar velja tudi za namestitev ustreznih gonilnikov. Namestitev Windows je preprosta - na spletni strani Microsofta najdete vsa potrebna navodila. Če se ne znajdete, kontaktirajte naš servis na 01 56 22 663.

Operacijskega sistema ne znam naložiti sam. Mi lahko pomagate?
Seveda. Če želite, lahko za namestitev operacijskega sistema, proti drobnem doplačilu, poskrbimo mi. Za več informacij in cene nalaganja kontaktirajte prodajalca.

4. RAZNO

Kakšna je razlika med POSLOVNIMI računalniki priznanih znamk (DELL, HP, LENOVO …) in računalniki, ki jih lahko kupimo v trgovini / po spletu oziroma računalniki, ki so sestavljeni po komponentah?
Razlika je zelo velika.

 • POSLOVNI računalniki priznanih blagovnih znamk so sestavljeni iz nadpovprečno kakovostnih in medsebojno usklajenih komponent; imajo pričakovano življenjsko dobo, ki je vsaj še 4 - 6 let od nakupa pri nas. Delujejo hitro, stabilno in tiho. Proizvajalčeve spletne strani 24 ur dnevno nudijo učinkovito podporo (gonilniki, aplikacije).
 • Računalniki, ki jih kupite v trgovini oziroma prek spleta so iz nižje kvalitetne, široko-potrošne linije. Več...
 • Računalniki, sestavljeni iz komponent, pa so sestavljeni v Sloveniji, navadno iz najcenejših komponent, saj je glavna prodajna prednost nizka cena. Proizvajalci sestavljenih računalnikov dajejo za tovrstne računalnike običajno enoletno garancijo. Pričakovana življenjska doba je bistveno krajša od šestih let. Ker so komponente zbrane iz vseh vetrov, so težave tudi z iskanjem gonilnikov.

Kaj so delovne postaje?
Delovne postaje so najzmogljivejši računalniki oziroma prenosniki, ki jih neka blagovna znamka proizvaja. Uporabljajo se za zahtevna opravila, ki od strojne opreme zahtevajo višje zmogljivosti. Delovne postaje so optimalna izbira za tiste, ki delajo z veliko količino podatkov, 3D-risanje načrtov, inženirske simulacije, animacije, delo s slikami, renderiranje filmov ali za zahtevne matematične operacije.

Kakšna je razlika med navadnim osebnim računalnikom in delovno postajo?
Delovna postaja ima od navadnega osebnega računalnika zmogljivejši procesor, grafično kartico, hitrejši RAM in možnost večje kapacitete RAM-a, boljše hlajenje in prostor za več diskov. Za najzahtevnejše so na voljo delovne postaje z dvema procesorjema. Po pravilu se uporablja zmogljivejši procesor tipa Intel XEON.
Vsaka blagovna znamka ima svojo serijo, ki označuje najzmogljivejše računalnike. Pri DELL-u je to serija PRECISION, pri HP-ju je to serija ZBook za prenosnike oziroma serija Z pri računalnikih.

V čem se procesorji tipa Xeon razlikujejo od "navadnega" i7 procesorja?
Procesorji Xeon so specialni procesorji, namenjeni zahtevnejšim opravilom. Za razliko od procesorjev i7, ki imajo tipično štiri jedra, lahko procesorji Xeon ponudijo več jeder: 4, 6, 8 in več. Podpirajo EEC RAM, imajo več predpomnilnika Cache in podpirajo delo z večjimi količinami RAMa.
Njihov vgrajen grafični pomnilnik je manjši, zato vedno delujejo v kombinaciji z zunanjo grafično kartico, navadno tipa NVIDIA Quadro ali AMD ekvivalent. V osnovi niso namenjeni igranju iger, vendar se pri igranju odrežejo isto kot računalniki s procesorjem i7.
Če strnemo: kjer programi izvajajo zahtevnejše operacije (CAD/CAM programi (2D/3D modeliranje), renderiranje, produkcija glasbe in videa,...), ki zahtevajo istočasno delo več jeder in predpomnilinka, so procesorji Xeon v veliki prednosti.

Vidim, da lahko filtriram tudi po generaciji procesorja. Kaj to pomeni?
Skoraj vsako leto proizvajalec procesorjev Intel lansira na tržišče novejši procesor. Novejši procesorji se po performansih praktično ne razlikujejo od starejših generacij, mogoče so 3-4% bolj zmogljivi, ne več. Njihova največja pridobitev je predvsem nižja poraba, kar v praksi pomeni, da imajo novejše generacije prenosnikov manjši napajalnik, niso pa bistveno bolj zmogljivi.

Je vse, kar je na spletni strani dobavljivo takoj?
Vsi izdelki, ki so objavljeni na našem spletnem naslovu, so na zalogi, torej so dobavljivi takoj.

Kakšna je vaša zaloga? Je na voljo več enakih računalnikov?
Na zalogi je v vsakem trenutku več kot 1000 kosov opreme. Vedno je na voljo več enakih računalnikov z enakimi lastnostmi.

Kaj je priklopna postaja?
Priklopna postaja je pripomoček, ki je na voljo le pri POSLOVNI liniji prenosnikov, široko-potrošna linija priklopa ne omogoča. Priklopna postaja olajša priklop periferije, kot so zunanji monitorji, tipkovnice, miške, tiskalniki, backup trdi diski, čitalci bančnih kartic... saj kablov periferije ni potrebno priključevati vsakič, ko prenosnik prinesete domov, ampak ga enostavno kliknete v priklopno postajo, kamor so kabli periferije stalno vključeni.
Kako priklopna postaja izgleda, si lahko ogledate tukaj.

Ali tudi odkupite moj stari računalnik? Ali vzamete v račun moj stari računalnik?
Ne, z odkupom se ne ukvarjamo.

Ali lahko spreminjam konfiguracije računalnikov v ponudbi?
Lahko, vendar znotraj opcij, ki vam jih na nivoju artikla ponuja zavihek "NADGRADNJA". Za individualne konfiguracije pa kontaktirajte naše prodajalce.

Ali imajo vaši prenosniki slovensko tipkovnico?
Nekateri da, nekateri ne. Navadno so tipkovnice tuje (najpogosteje nemške in angleške), razen, če ni v oglasu posebej označeno, da ima prenosnik slovensko tipkovnico. Pri nakupu prenosnika brez slovenske tipkovnice vam brezplačno priložimo slovenske nalepke za tipkovnico (za celotno tipkovnico, ne le za šumnike). Za profesionalni izgled tipkovnice lahko za 15 € + DDV dokupite za vaš model ukrojeno slovensko tipkovnico - nalepke, ki pokrijejo celotno tipko in tako ustvarite videz kot da imate tipkovnico in ne nalepk. Te nalepke vam na prenosnik profesionalno nalepimo pri nas. 

Kaj dobim poleg prenosnika, zaslona oz. računalnika?
Pri prenosniku poleg napajalnika dobite nalepke za tipkovnico s slovenskimi znaki, pri monitorjih pa video-kabel. Napajalni kabel pri računalniku oz. monitorju je na voljo z drobnim doplačilom in ga naročite v zavihku NADGRADNJA(!).

Kako je z garancijo, jo lahko podaljšam?
Seveda, vsa naša oprema ima garancijo 12 mesecev serijsko, tudi baterije prenosnikov. Garancijo po želji lahko podaljšate na 24 mesecev. ...podrobneje o garanciji

Ne spoznam se dobro na računalnike. Kateri je pravi zame?
Pokličite naše svetovalce po tel. 01 56 22 665 ali 051 383 015 ali pišite na e-naslov in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri. Smo strokovnjaki na področju računalništva. Najprej preučimo vaša opravila z računalnikom, upoštevamo vaš finančni manevrski prostor, nato pa vam korektno svetujemo, kateri računalnik izbrati. Seveda obnovljenega, saj mislimo, da se svet računalništva tako hitro vrti in stvari tako zelo hitro zastarajo … le redki zares potrebujejo nov računalnik.

Kako lahko naročim BBT obnovljen računalnik POSLOVNE linije?
Pokličete nas lahko po telefonu 01 56 22 665 ali 051 383 015 ali pa nakup opravite preko spletne trgovine. Plačilo je v tem primeru mogoče po predračunu, po povzetju ali s kreditno kartico. Če pa se oglasite pri nas, je blago mogoče plačati z gotovino ali bančnimi karticami. Če imate kakršna koli vprašanja ali dileme, vam jih lahko pomagamo rešiti. Pokličite nas ali nam pišite in odgovorili vam bomo v zelo kratkem času.

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.