Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Kako pri BBT obnovimo računalnik za ponovno uporabo?

Kako pri BBT.si obnovimo računalnik in ga pripravimo za ponovno uporabo?

Obnovljeni računalniki postajajo zanimivi za vse, ki iščejo kakovosten računalnik, ki služi kot nov, ima ugodno ceno in garancijo. Obnovljeni poslovni računalniki imajo veliko prednosti, saj so lepo ohranjeni, tehnično obnovljeni in delujejo kot novi.

V nadaljevanju razkrivamo, na kakšen način se rabljen računalnik pripravi za ponovno uporabo, komu so namenjeni obnovljeni poslovni računalniki in kateri kakovostni razred je najbolje izbrati. 

 

Kako pri BBT.si obnovimo računalnik Obnovljeni računalniki iz POSLOVNE linije = vrhunska kakovost in ugodna cena

Poslovni računalniki so zanesljivi in bolj zmogljivi računalniki, saj so narejeni iz bolj kakovostnih materialov in sestavnih elementov. Novi poslovni računalniki so kar 3-krat dražji, njihova življenjska doba pa je vsaj 2-3-krat daljša od računalnikov široko-potrošne linije!

Novih poslovnih računalnikov zaradi visoke cene ni v splošni ponudbi v računalniških trgovinah ali na spletu. Zaradi zanesljivosti delovanja in malo okvar jih na veliko kupujejo podjetja, ki jih v sklopu redne menjave opreme (navadno po izteku 3-letne garancije), zamenjajo za nove. Lepo ohranjeni že uporabljeni računalniki iz podjetij se obnovijo in ponovno uporabijo.

Na rabljenih poslovnih računalnikih, ki so bili pretežno uporabljeni v pisarnah, so po treh letih navadno videti le nežne sledi uporabe in so torej fizično v odlični kondiciji. Po natančnem pregledu vseh komponent, po temeljitem čiščenju in ponovnih testih izkušenega serviserja pa delujejo brezhibno, torej enako dobro kot novi.

 

Kako se za ponovno uporabo pripravi računalnik ali prenosnik?

Z obnovo poslovnih računalnikov se ukvarja podjetje BBT.si že več kot 18 let. Serviserji se postopka obnove lotijo standardizirano in iz izkušenj vedo, kaj je treba preveriti, očistiti in zamenjati za zagotovitev optimalnega delovanja.

Pri BBT skrbno pregledamo vse komponente rabljenega računalnika

Pri BBT.si skrbno pregledamo vse komponente računalnika.

 

Kontrolni pregled in čiščenje
Najprej je potreben natančen pregled ohišja in vseh zunanjih priključkov računalnika. Na osnovi fizične ohranjenosti računalnika, se ga uvrsti v določen kakovostni razred. Pri prenosnih računalnikih sta pregleda deležna tudi tipkovnica, monitor in baterija.Stari podatki na računalniku se izbrišejo, računalnik se ponastavi na tovarniške nastavitve. S profesionalnimi čistili se očisti zunanjost računalnika, zaprašena notranjost pa je spihana, posesana oziroma očiščena do te mere, da se olajša hlajenje sistema ventilatorju in s tem podaljša doba delovanja.

Testiranje in obnova
Preveri se sistemska programska oprema oziroma njeno delovanje – operacijski sistemi, servisni programi ipd. Za brezhibno delovanje računalnika se preveri delovanje računalniških komponent, po potrebi se jih zamenja ali nadgradi– RAM, trdi disk, napajalnik, procesor, pomnilnik, matična plošča, grafična kartica ipd. S posebno programsko opremo se opravi test baterije za uporabo prenosnega računalnika brez električnega napajanja iz omrežja. BBT-jev kakovostni standard je, da baterija prenosnika nemoteno zdrži najmanj 2,5 ure. Pri večini prenosnikov še veliko dlje, a to je BBT-jev minimum.

Tehnično obnovljeni prenosniki so izpostavljeni strogim higienskim standardom, zato so pred ponovno prodajo temeljito očiščeni z profesionalnimi čistili. Vsi računalniki so testirani, obnovljeni v prvotno delovno stanje in imajo posodobljen operacijski sistem. BBT-jevi IT strokovnjaki se velikokrat odločijo za nadgradnjo komponent, saj si vsi želimo kar najhitrejše delovanje računalnika. BBT zagotavlja, da so obnovljeni računalniki in prenosniki vizualno odlično ohranjeni z minimalno garancijo eno leto. Vsa oprema je vsaj za polovico cenejša od nove opreme. Zato pravimo, da je nakup v BBT-ju, pameten nakup. Najboljši računalniki za najboljšo ceno!

 

Obnovljeni računalniki in kakovostni razredi

Kakovostni razredi predstavljajo fizični izgled opreme. Zaradi visoko zastavljenih kakovostnih standardov pri BBT.si računalniško opremo delijo v tri kakovostne A razrede tehnično obnovljenih poslovnih računalnikov.

1. Kakovostni razred A++ (re-new)
Tehnično in vizualno popolnoma obnovljeni poslovni prenosniki. Obnovljeni prenosniki so po izgledu popolnoma enaki novim prenosnikom, ekran je še zaščiten s folijo. Vsi ti prenosniki imajo tudi slovenske tipkovnice. Ne nelapke, ampak slovenski nabor črk na tipkovnici.

2. Kakovostni razred A (odlično ohranjeni)
Tehnično brezhibni obnovljeni poslovni računalniki. Računalniška oprema je skrbno pregledana, baterije so testirane. Ohišje je brez sledi uporabe, oziroma dovoljene so le drobne sledi uporabe, na zaslonih so dopuščene mikro praskice. Tako obnovljeni laptopi imajo vsaj enoletno garancijo, ki velja tudi za baterijo.

3. Kakovostni razred A- (ugodne cene)
Računalniška oprema z manj opaznimi zunanjimi napakami, ki ne vplivajo na brezhibno delovanje opreme. Računalniki imajo vsaj enoletno garancijo.

Skrbno pregledan in očiščen računalnik bo dobro deloval še leta in leta

Skrbno pregledan in očiščen računalnik bo dobro deloval še leta in leta.

 

Posebne storitve, s katerimi si lahko zagotovite, da bo vaš računalnik še dlje brezhibno deloval

Z vsemi storitvami, ki jih BBT.si ponuja, poskušajo le še izboljšati uporabniško izkušnjo. Na voljo so vam:

VIP paket
Z nakupom VIP paketa boste pridobili:

  • računalnik s podaljšano garancijo (2 leti),
  • pri prenosnikih slovensko tipkovnico,
  • posebej pregledan trdi disk (brez slabih sektorjev),
  • nadpovprečno trajanje baterije pri prenosnih računalnikih (baterija zdrži vsaj 3,5 ure),
  • obnovljeno prevodno pasto med procesorjem in hladilnikom, ki pripomore, da se prenosnik ali računalnik manj pregreva, s tem pa se življenjski cikel še podaljša.

VIP paket ne stane veliko denarja, vendar se zaradi vseh zgoraj naštetih prednosti občutno podaljša življenjska doba računalnika in izboljša vaša izkušnja. Izbiro VIP paketa vam toplo priporočajo!

BBT strokovnjaki se odlično spoznajo na obnovo rabljenih računalnikov!

BBT strokovnjaki se odlično spoznajo na obnovo rabljenih računalnikov!

 

Premium servisni paket
Z nakupom servisnega premium paketa boste brez skrbi glede popravil in stroškov kar 2 leti. V tem obdobju imate:

  • preventivni pregled računalnika, ki vključuje pihanje, sesanje, menjavo termalne paste na procesorju, pregled RAM-a in trdega diska,
  • brezplačna servisna popravila za pogost nadomestni servisni material: RAM, trdi disk, napajalnik, procesor (v paketu ni vključena menjava matične plošče, baterije in grafične kartice).

Obnova prevodne paste
S preventivno obnovo prevodne paste med procesorjem in hladilnikom, ki z leti izgine, boste podaljšali življenjsko dobo procesorja in preprečili pregrevanje, okvare ali odpoved procesorja pri vašem računalniku. Najpogostejši vzrok za odpoved matične plošče ali procesorja je ravno pregrevanje. Ker sta ravno ti dve komponenti tudi najdražji sestavni element namiznega ali prenosnega računalnika, je prevodna pasta ključ do daljše življenjske dobe. Obnovo prevodne paste vam toplo priporočajo, saj je strošek resnično minimalen, korist pa je precejšnja.

Če pri nakupu računalnika potrebujete pomoč, se obrnite na ekipo BBT.si, ki velja za največjega slovenskega ponudnika poslovnih računalnikov z ugodnimi cenami in garancijo. BBT.si zagotavlja nakup brez tveganja, največjo zalogo tovrstne računalniške opreme in lasten servis, ki je hitro odziven in zagotavlja cenovno ugoden računalniški servis tudi po izteku garancijskega obdobja.

 

 


 

 

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.