Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Prenosni računalnik ali namizni računalnik? Kaj izbrati?

Prenosni računalnik ali namizni računalnik? Kaj izbrati?

Je boljše kupiti prenosni ali namizni računalnik?

Prenosni računalnik, laptop, namizni računalnik, stacionarni računalnik-vse to so imena za različne osebne računalnike, brez katerih si danes ne predstavljamo življenja. Zadnjih nekaj deset let se vse bolj zanašamo na računalnike, ki tako ali drugače vplivajo na skorajda vse vidike našega življenja. Ne le, da nas povezujejo s svetom in prijatelji, temveč vplivajo na našo produktivnost, organizacijo, razumevanje podatkov in znanje.

Težko je izbrati ustrezen namizni računalnik ali prenosnik, zato dovolite, da vam pri izbiri na pomoč priskočijo BBT strokovnjaki. Ti vam bodo svetovali, kakšen prenosnik je za vaše potrebe najbolj primeren, ali vam pomagali poiskati dober namizni računalnik.

 

Prednosti namiznega in prednosti prenosnega računalnika?
Namizni ali prenosni računalnik? To je vprašanje, ki se mu ob nakupu novega računalnika težko izognemo. Da bi ugotovili, ali je za vas pravi prenosnik ali namizni računalnik, je najprej treba spoznati njune razlike.

Prenosnik
Prenosni računalnik je osebni računalnik, ki zaradi svoje lahkotnosti dopušča uporabo na različnih lokacijah. Kljub temu da je zasnovan za prenosljivost, ima vse funkcije namiznega računalnika. Konstrukcija z vgrajeno tipkovnico, monitorjem, miško in zvočniki omogoča, da je popolnoma funkcionalen brez dodatnih kablov in priključenih zunanjih naprav. Prenosni računalniki se od namiznih razlikujejo predvsem po učinkovitosti in ceni, saj so pogostokrat nekoliko dražji.  Pri BBT.si je na voljo velika izbira prenosnikov za različne namene uporabe. Kliknite tukaj za pregled zaloge. Cene so zelo privlačne, saj je vsa oprema tehnično obnovljena. Rabljena, a popolnoma brezhibno delujoča in v vrhusnki fizični kondiciji.

Prenosni računalnik lahko uporabljamo praktično povsod.

Prenosni računalnik lahko uporabljamo praktično povsod.
 

Namizni računalnik
Namizni računalnik je, kot že pove njegovo ime, stacionarni računalnik, ki ga namestimo na ali pod mizo. Za razliko od prenosnega računalnika ga sestavljajo različne ločene komponente oziroma naprave, kot so monitor, tipkovnica in miška. Pri umeščanju v prostor je treba paziti, da ima računalnik ustrezen pretok zraka, saj med uporabo proizvaja toploto, ki se mora pravilno izločiti ter zagotoviti možnost vnosa hladnega zraka. Čeprav so namizne zamenjali prenosni računalniki, pametni telefoni in tablice, jih vsakodnevno še vedno uporablja na milijone ljudi.

Zalogo stacionarnih računalnikov za klasično uporabo pri BBT.si, lahko preverite tukaj. Če pa sodite v skupino ljudi, ki pri svojem delu uporablja posebne grafične programe, potem so za vas primerni boljši računalniki, ki jih imenujemo delovne postaje. Aktualna zaloga je dostopna na tej povezavi.

Gaming računalniki so posebna vrsta stacionarnih računalnikov, ki imajo vgrajene posebne grafične kartice, ki so namenjene igranju iger in so zelo zmogljive. Pri BBT.si v rabljene, tehnično obnovljene poslovne računalnike vgradimo nove gaming grafične kartice in tako lahko za zares ugodno ceno kupite gaming računalnik. Cene takšnih gaming računalnikov, ki so obnovljeni, so za polovico cenejši od novih, so pa za neprofesionalnega igralca popolnoma dovolj hitri in zmogljivi. Zaloga je dostopna na tej povezavi.

Vedite, da v gaming računalniku ne potrebujete najnovejšega procesorja, potrebujete pa dobro grafično kartico, ki je pri BBT.si vgrajena posebej in je popolnoma nova.

Gaming računalnik pri BBT.si sestavlja obnovljen namizni računalnik in nova grafična kartica

Gaming računalnik pri BBT.si sestavlja obnovljen namizni računalnik in nova grafična kartica.

 

Kateri je pravi za vas - namizni ali prenosni računalnik?

Torej kakšen je odgovor na večno vprašanje - prenosnik ali namizni računalnik? Ko se odločate za nakup računalnika dobro, razmislite, kaj vam bo najbolje ustrezalo. Pred nakupom pridobite odgovore na naslednja vprašanja:

  • Je prenosljivost pomemben dejavnik?
  • Kakšen procesor in notranji pomnilnik si želite?
  • Kolikšna naj bo poraba energije?
  • Boste računalnik uporabljali za igranje iger?
  • Si želite računalnika, ki vam bo omogočal večje nadgradnje?
  • Koliko denarja ste pripravljeni odšteti za dober namizni računalnik ali prenosnik?

Vsak uporabnik ima svoje mnenje o tem, kaj je zanj kakovosten računalnik. Tisti uporabniki recimo, ki pri svojem delu rišejo, dizajnirajo ali morajo preračunavati velike količine podatkov, bodo zadovoljni šele, ko bodo imeli posebne prenosnike z najbolj zmogljivimi procesorji in najboljšimi grafičnimi karticami. Pri BBT.si je vedno na voljo velika izbira najboljših med prenosniki, ki jim rečemo mobile workstation, zalogo lahko preverite tukaj.

Mnogi prisegajo na namizne računalnike zaradi boljšega hlajenja, zmogljivejših procesorjev, pomnilnikov, večjega števila nadgradenj in nižjih izhodiščnih cen od prenosnikov. Spet druge ne motijo omejene možnosti komponent in nadgradenj, saj prisegajo na prenosljivost računalnika. Ravno zato so tudi pripravljeni odšteti nekaj več denarja za naložbo, kot je prenosni računalnik. Na samem koncu je odločitev odvisna predvsem od vaših potreb in želja.

 

Zakaj so prenosniki bolj razširjeni kot namizni računalniki?

Prenosni računalniki navdušujejo uporabnike že vse od svojih začetkov. Z leti je tehnologija prenosnikov izjemno napredovala in nekateri se po svojih zmogljivostih lahko primerjajo z namiznimi računalniki. Ste eden od tistih posameznikov, ki si belijo glavo s tem, kakšen prenosnik kupiti? Prednosti prenosnikov je veliko in nekaj glavnih smo za vas zbrali spodaj.

Prenosljivost
Prenosni računalnik je nadvse priljubljen zaradi svoje lahkotnosti, majhnosti in mobilnosti. Takšna zasnova omogoča, da ga shranimo v nahrbtnik, aktovko ali torbico ter ga uporabimo kjerkoli in kadarkoli, brez da bi pri tem potrebovali kakršnokoli trdo površino.

Prostor
Zdi se, da je prostor nenehen problem v sodobnih časih. Zaradi prostorske stiske se vse več posameznikov odloči investirati v nakup prenosnega računalnika, ki ga po uporabi brez težav pospravijo v predal ali torbo.

Poraba energije
Prenosni računalnik ima manjše komponente, zaradi katerih posledično porabi tudi manj energije. Prav tako izpad električne energije ne bo nikoli več povzročil izgube ne shranjenega dela, saj se baterija vklopi takoj ob izpadu.

Preprosta konstrukcija
Ena od večjih prednosti prenosnikov je zagotovo njihova preprosta konstrukcija. Vsi smo se že kdaj znašli v situaciji, kjer smo poskušali ugotoviti, kateri kabel sodi kam ter se ob tem spraševali, ali so vsi pomembni? Prenosni računalnik ne potrebuje priključitve na nobeno ločeno zunanjo napravo, saj so vse že prisotne v njegovi zasnovi.

Dostop do Wi-Fi povezave in Bluetooth-a
Prenosniki nudijo hiter brezžičen dostop do svetovnega spleta z uporabo Wi-Fi-ja. Ta je lahko poteka preko računalniku dostopne zasebne mobilne točke ali preko javnega omrežja, kot ga imajo šole, univerze, letališča, restavracije, železniške postaje, avtobusi in hoteli. Prenosnik dopušča tudi hitro deljenje podatkov preko povezave Bluetooth.

Preprosta uporaba
Zdi se, da so na univerzah ter sestankih prenosniki nadomestili zvezke in pisala. S hitrim zagonom, preprosto uporabo ter uporabnimi funkcijami kot je glasovno upravljanje, omogočajo hitro izdelavo zapiskov, opravljanje nalog ter preprost dostop do e-knjig ter brošur.

Prenosni računalniki uporabljam čisto vsak dan. Pa vi?

Prenosni računalniki uporabljam čisto vsak dan. Pa vi?

Če imate dodatna vprašanja, vas zanimajo natančnejši podatki o računalnikih ali preprosto ne veste katerega izbrati, pokličite na 01 56 22 667 ali pišite na prodaja@bbt.si. BBT strokovnjaki so zelo prijazni, res veliko vedo in znajo svetovati vsakomur. Ne izgubljajte časa z brskanjem po spletu, kontaktirajte BBT.si in z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja ter vam pomagali pri izbiri popolnega računalnika za vaše potrebe.

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.