Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Vse o rabljenih in tehnično obnovljenih računalnikih

Zakaj kupiti rabljen, tehnično obnovljen računalnik?

Ni treba, da je nakup računalnika drag. Tudi izbira novega računalnika ni vedno najugodnejša možnost za potrošnika, saj imajo tehnično obnovljeni poslovni računalniki številne prednosti. Nakup rabljenega računalnika poslovne kakovosti, ki je tehnično obnovljen, je za povprečnega uporabnika optimalna izbira, saj ima odlično kakovost, ugodno ceno z garancijo, uporabniku pa služi kot nov računalnik.

Računalnik je postal nepogrešljiv pomočnik sodobnega človeka. Skoraj vsako gospodinjstvo ga že ima, saj je s svojimi funkcijami uporaben za vse generacije, ker omogoča preprost dostop do zabavnih, poučnih ali resnih vsebin. Omogoča iskanje informacij po spletu, zapisovanje besedil in pripravo predstavitev, pregledovanje elektronske pošte, dostop do družbenih omrežij in portalov za zasebno ali poslovno rabo. Z njim je možna obdelava in hramba dokumentov, slik, filmov, ponuja širok nabor iger za krajšanje prostega časa in še veliko več.

Rabljen računalnik poslovne linije je odlična izbira!

Rabljen, tehnično obnovljen računalnik poslovne linije je odlična izbira!

 

Je pa nakup računalnika zahtevnejši in lahko zelo drag, če nismo strokovnjaki glede poznavanja računalnikov in se pred odločitvijo ne informiramo o izbiri na trgu. Izbira novega računalnika ni vedno najugodnejša možnost, saj rabljeni računalniki, sploh pa rabljeni, tehnično obnovljeni poslovni računalniki, zaradi kakovosti velikokrat, če ne skoraj vedno, presegajo pričakovanja! Nakup prenosnega računalnika poslovne kakovosti je v osnovi drag in povprečnim uporabnikom nedosegljiv. Zato je tehnično obnovljen rabljen računalnik za povprečnega uporabnika optimalna izbira, saj se dobi po zelo ugodni ceni in lahko ste brez skrbi, da vam ne bi služil kot nov.

Da vam olajšamo nakup, boste v prispevku izvedeli:

  • kateri so glavni tipi računalnikov,

  • kakšne so razlike med potrošniškimi in poslovnimi računalniki,

  • kaj pomenijo izrazi: rabljen, obnovljen, refurbished,

  • kakšni so kakovostni razredi obnovljenih računalnikov,

  • kako se rabljeni računalniki pripravijo za ponovno uporabo,

  • kakšni so razlogi za nakup rabljene računalniške opreme,

  • kateri so največji strahovi pri nakupu rabljenih računalnikov,

  • kdaj je rabljena računalniška oprema prava izbira,

  • komu pri nakupu lahko zaupamo.

 

Glavne vrste računalnikov

Na trgu so danes na voljo različni računalniki:

Namizni računalnik
Stacionarni ali namizni računalnik je odlično orodje za vse, ki ga uporabljajo v domačem okolju, primeren je tudi za delo v pisarni.

Prenosni računalnik
Uporabnikom, ki računalnik raje nosijo s seboj, so bolj všeč notesniki, laptopi ali prenosni računalniki. Prenosni računalnik je lahko odlična izbira za osebno in tudi poslovno rabo.

Tablični računalnik
Za hitro iskanje informacij je tablični računalnik bolj premišljena izbira ob predpostavki, da uporabnika majhnost tabličnega računalnika ne moti, kvečjemu je to zanj prednost.

Velika zaloga rabljenih računalnikov poslovne linije.

Velika zaloga rabljenih, tehnično obnovljenih računalnikov poslovne linije.

 

Cenovni razpon računalnikov in računalniške opreme na trgu je zelo velik, zato je dobro vedeti, za kakšne potrebe računalnik kupujemo! Če je glavna prodajna prednost računalnika nizka cena, se je treba zavedati, da za malo denarja ne moremo pričakovati vrhunske kakovosti in nadstandardne zmogljivosti. Stacionarni računalnik sicer že lahko dobimo za 500 €, a je treba preveriti, kaj za to ceno ponuja. Prenosni računalnik za osebno rabo stane od 350 do 700 €, cene poslovnih prenosnikov pa se gibljejo med 1000 in 4000 €. Tablični računalnik je na voljo že od 100 do 150 €, se pa cene povzpnejo tudi do 1500 € in več.

Pri nakupu je treba imeti v mislih, kako zmogljiv računalnik potrebujemo in za kaj ga bomo uporabljali. Ali sploh potrebujemo novega, saj so na trgu tudi rabljeni in tehnično obnovljeni računalniki, ki lahko za enako ceno ponudijo veliko več?

 

Kateri so široko-potrošni in kateri poslovni računalniki?

Poslovni računalniki priznanih blagovnih znamk delujejo hitro in tiho, sestavljeni so iz kakovostnih komponent in imajo daljšo dobo trajanja, temu primerno pa so tudi dražji. Potrošniki iščejo cenejše računalnike, zato proizvajalci ponujajo različne kakovostne linije. Cenovno lahko ugajajo širšemu krogu kupcev s ponudbo široko-potrošnih računalnikov, ki jih ima vsaka računalniška trgovina ali so na voljo prek spleta.

Glavna razlika med poslovnimi in računalniki iz široko-potrošne linije je kakovost uporabljenih materialov in sestavnih elementov. Poslovni prenosnik ima 3-krat daljšo pričakovano dobo trajanja kot široko-potrošni računalnik in verjetnost okvar je bistveno manjša.

 

Široko-potrošni računalniki

Računalniki za domačo uporabo dosežejo nizko ceno tako, da so vanje vgrajene komponente nižje kakovosti, ekran je bleščeč, tipkovnica hitro izgubi kakšno tipko, ohišje je iz tanke plastike, stik med ekranom in pokrovom je iz plastike in zato je največkrat težava, če vam pade na tla, da se panti hitro polomijo ipd. Široko-potrošni računalniki so povprečnega kakovostnega razreda in imajo navadno 1 leto garancije in pričakovano dobo trajanja od 2 do 3 let.

Poslovni računalniki

Računalniki za poslovno uporabo so zmogljivi računalniki, ki so v osnovi namenjeni za delo v podjetjih. Nova oprema iz poslovne linije povprečno stane vsaj 3-krat več, zato je ni v splošni ponudbi, na spletu ali v trgovinah. Podjetja se zanjo odločajo, ker takšna računalniška oprema deluje izredno zanesljivo in je dolgotrajna. Računalniki svoje delo v podjetjih opravljajo podnevi in ponoči vse dni v tednu, zato je pomembno, da imajo učinkovite hladilne sisteme in vzdržljive baterije, zmogljive komponente, močnejša ohišja, matirane ekrane, kakovostne tipkovnice, možnost priklopne postaje ipd. Poslovni prenosniki morajo zagotavljati najboljšo uporabniško izkušnjo, hkrati pa morajo zdržati različne razmere dela na terenu.

Od poslovnih računalnikov je pričakovano stabilno delovanje. Povprečna doba trajanja poslovnega računalnika je od 4 do 6 let. Vsa nova oprema iz poslovne linije ima 3-letno garancijo, zato se podjetja po izteku garancije raje odločijo za zamenjavo računalniške opreme. Kar 99 % opreme iz pisarn je vizualno odlično ohranjene, zato je še vedno delujoče računalnike škoda zavreči. Že rabljeni računalniki se zato obnovijo in so primerni za ponovno uporabo.

Računalniki poslovne linije so zmogljivi.

Računalniki poslovne linije so bolj zmogljivi.

 

Razlaga izrazov rabljen, obnovljen, refurbished

V pomenu vseh treh izrazov posebnih razlik ni. Pri vseh so prenosniki že bili rabljeni, a le kratko obdobje, po potrebi so bili obnovljeni ali popravljeni in ponovno ponujeni na trg. Če primerjamo izraza rabljeni računalniki (re-used) in obnovljeni računalniki (re-new), oba opisujeta stanje opreme. Na rabljenih računalnikih so nežne sledi uporabe, a so odlično ohranjeni. Tehnično obnovljeni računalniki so računalniki, ki so bili krajši čas v uporabi, vendar so testirani in delujejo enako dobro kot novi, na voljo v poslovni in široko-potrošni liniji. Angleški pojem refurbished računalniki označuje tehnično obnovljene računalnike, sem pa spadajo refurbished prenosniki in tudi refurbished računalniki.

Razlika med rabljenimi in tehnično obnovljenimi računalniki je torej le v testiranju in preverjenem brezhibnem delovanju. Na dobro delovanje prenosnika vpliva baterija, ki je pri BBT.si vedno testirana, saj se pri obnovi računalnika sistematično pregleda vsaka posamezna komponenta, po potrebi se jo zamenja z novo.

 

Kakovostni razredi tehnično obnovljenih računalnikov

Obnovljeni prenosniki so v odličnem stanju, saj so jih večinoma uporabljali v pisarni. Drobne sledi uporabe, ki jih morda imajo, pa ne vplivajo na kakovost delovanja. Računalnike, ki ne izpolnjujejo visokega standarda dobrega videza, podjetje BBT proda po znižani ceni. Jasno se označi drobne lepotne nepravilnosti, ki pa jih večina sploh ne opazi, če se jim ne pove kaj iskati.

Tehnična obnova zajema odstranjevanje prahu, ki se nabira na elektronskih elementih v notranjosti računalnika, potrebni pa so tudi pregled RAM-a in trdega diska ter test baterije. Seveda pa različna podjetja pri obnovi poudarijo različne stvari za pregled, tako velikokrat najdete prenosne računalnike, ki sploh nimajo garancije za baterije ali pa imajo skrajšano garancijsko dobo zanjo, velikokrat pa baterije sploh ne testirajo. Za testiranje baterije je potrebnih vsaj 40 minut, kar ni malo časa. Ker v podjetju BBT razumejo dolgo trajanje baterije kot nujno, pri njih vse baterije v prenosnikih testirajo in tako nudijo garancijo tudi za baterijo.

Kakovostni razredi videza opreme za tehnično obnovljene naprave so označeni z oznakami A++, A, A- in B.

Razred A++
Vrhunsko ohranjena obnovljena računalniška oprema, ki je tehnično in vizualno obnovljena, fizični izgled je enak novemu izdelku.

Razred A
Zagotavlja, da gre za odlično ohranjeno in tehnično obnovljeno računalniško opremo, dovoljeni so najmanjši znaki uporabe (do dve majhni lepotni napaki).

Razred A-
Računalniki in prenosniki, ki imajo manjše estetske napake, ki so skoraj neopazne. Kljub manjšim lepotnim pomanjkljivostim so zelo dobro ohranjeni in tehnično brezhibni.

Razred B
Tehnično obnovljeni računalniki z opaznimi napakami kot so poškodbe na ohišju ali praskami na zaslonu, bleščeče in vidno obrabljene tipkovnice in podobne poškodbe.

 

Trije kakovostni A razredi poslovnih računalnikov - le pri BBT.si

Podjetje BBT ima stroge kakovostne standarde, saj posebno pozornost posvečajo zunanji ohranjenosti opreme, zato videz opreme delijo v tri kakovostne razrede poslovnih računalnikov:

1. Kakovost A++ | re-new
Popolnoma tehnično in vizualno obnovljeni poslovni prenosniki, ki so glede ohranjenosti kot novi, so bili v obnovitvenem postopku in imajo slovensko tipkovnico, ekran je zaščiten s folijo in videz je enak novemu prenosnemu računalniku. Podjetje BBT je edino v Sloveniji s tovrstno ponudbo prenosnikov. Prenosniki v tej kakovosti so izredno priljubljeni tudi kot nakup za darilo, saj se sploh ne opazi, da so že bili uporabljeni.

2. Kakovost A | odlično ohranjeni
Tehnično obnovljeni poslovni računalniki so tehnično brezhibni. Ohišje je brez ali z drobnimi sledmi uporabe, prav tako so brez odrgnin in madežev na zaslonih (dopuščene so le mikro praskice, ki so s prostim očesom komaj vidne). Da pri računalnikih ne pride do pregrevanja, je oprema skrbno posesana in spihana. Baterije so testirane s posebno programsko opremo. Obnovljeni prenosniki imajo enoletno garancijo, ki velja tudi na baterijo. Visoki standardi kakovosti so tako vidni v res dobrem zunanjem stanju računalnikov in prenosnikov. V BBT-ju zagotavljajo delovanje baterije najmanj 2,5 ure.

3. Kakovost A- | ugodne cene
Če tehniki pri pregledu, testiranju in čiščenju naletijo na kos opreme, ki se zaradi strogih BBT-jevih kakovostnih standardov videza ne more uvrstiti v razred A, pristane v tem razredu. Večinoma gre za neopazne zunanje napake, ki ne vplivajo na brezhibno delovanje opreme. Standardna enoletna garancija je seveda vključena tudi tu.

Računalnike natančno testiramo

Računalnike natančno testiramo.

 

Kako rabljen računalnik pripravimo za ponovno uporabo?

Proces priprave rabljenega računalnika opravi izkušen serviser, ki sistematično očisti zaprašeno notranjost in oceni, kako deluje sistemska programska oprema (operacijski sistemi, servisni programi ipd.). Stari podatki se izbrišejo, računalnik pa se ponastavi na tovarniške nastavitve.

Rabljeni prenosniki za ponovno uporabo so izpostavljeni tudi natančnemu pregledu zunanjosti. Čeprav praske, odrgnine in madeži ne vplivajo na delovanje računalnika, so dopustni le do določene mere, saj se glede nanje rabljen, tehnično  obnovljen računalnik uvrsti v določen kakovostni razred. Obnovitven proces poteka po točno določenem protokolu:

Preverijo se najosnovnejše računalniške komponente
RAM, trdi disk, napajalnik, procesor, pomnilnik, matična plošča, grafična kartica ipd.so najosnovnejše komponente, ki se jih testira,  saj se s tem zagotovi brezhibno delovanje računalnika.

Testira se zmogljivost baterije
 Baterija mora uporabniku omogočiti uporabo računalnika brez električnega napajanja iz omrežja najmanj 2,5 ure (BBT-jev kakovostni standard).

Pregleda se tipkovnica
Poiščejo se morebitne nedelujoče ali zlomljene tipke. Na željo se nalepijo po meri izdelane nalepke za tipkovnico, ki pokrijejo tipko s skoraj neopaznim robom.

Pregleda se tudi monitor za računalnik
Monitor je podvržen še posebej strogemu pregledu, saj kakovostni rabljeni računalniki ne smejo imeti nedelujočih mrtvih pikslov (drobne vidne napakice) na ekranu ali drugih pomanjkljivosti.

Pomembno je, da so rabljeni prenosniki pred prodajo obnovljeni v prvotno delovno stanje, testirani in da imajo posodobljen operacijski sistem. Prav tako pa je pomembno, da imajo tehnično obnovljeni prenosniki in računalniki garancijo.

Računalnike pazljivo obnovimo in pripravimo za ponovno uporabo.

Računalnike pazljivo obnovimo in pripravimo za ponovno uporabo.

 

Razlogi ZA nakup rabljenega, tehnično obnovljenega  računalnika

Razlogov, ki vas lahko prepričajo v nakup rabljenega, tehnično obnovljenega računalnika, je veliko:

1. Velik prihranek
Najcenejši prenosniki niso vedno najboljša izbira, saj za osnovno rabo ne potrebujemo vedno novega računalnika. Z nakupom prenosnika iz ponudbe rabljenih, tehnično obnovljenih poslovnih računalnikov s podobnimi lastnostmi lahko prihranite do 500 €, pri namenskih računalnikih, kot so namizni računalnik za delo z video vsebinami, grafiko, risanje, projektiranje ali podobno, pa je prihranek pri nakupu rabljenega računalnika bistveno večji (za vsaj polovico od novega!).

2. Odlična uporabniška izkušnja
Obnovljeni poslovni računalniki so cenejši v primerjavi z novimi, kljub starosti nudijo vrsto prednosti. Vizualno so odlično ohranjeni, so najboljše kakovosti, sestavljajo jih nadpovprečno kakovostne in medsebojno usklajene komponente.

3. Zanesljiva računalniška oprema
Prednost poslovne opreme je, da ima za kar 3-krat daljšo dobo trajanja. Ker so rabljeni, tehnično obnovljeni računalniki temeljito pregledani in servisirani, delujejo kot novi vsaj še 6+ let od nakupa, možnost okvare pa je 10-krat manjša.

4. Garancija za rabljen, tehnično obnovljen računalnik
Obnovljeni računalniki imajo serijsko 12-mesečno garancijo, za doplačilo pa jo lahko podaljšate na 24 mesecev.

5. Računalnik z operacijskim sistemom
Pri nakupu rabljenega, tehnično obnovljenega računalnika podjetja BBT dodaten nakup operacijskega sistema Windows ni potreben, ker so računalniki opremljeni z Microsoftovimi licenčnimi nalepkami. S tem ponovno prihranite denar (ca. 120 €) in operacijski sistem legalno in brezplačno namestite na računalnik.

6. Možne nadgradnje
Pri poslovnih računalnikih so sestavne komponente tipske in zato vedno na zalogi, gonilniki pa so dosegljivi na spletnih mestih proizvajalcev.

7. Hiter servis
Z nakupom računalniške opreme pri BBT-ju v paketu dobite hitro odziven in cenovno ugoden servis, ki 95 %  napak odpravi v 48 urah!

8. Okolju prijazno
Čeprav so cenejši računalniki dostopni vsakemu, je nakup rabljenega, tehnično obnovljenega računalnika okolju prijaznejši. Ne spodbuja potrošnje, ampak odgovorno rabo.

 

Kateri so glavni strahovi pri nakupu rabljene, tehnično obnovljene računalniške opreme?

Po nepotrebnem imate strah pred ponovno uporabo poslovne rabljene računalniške opreme. Poslovni rabljeni, tehnično obnovljeni prenosni računalniki imajo podobne lastnosti kot novi.

Kakovost je zagotovljena
Zaradi nadpovprečno kakovostnih in medsebojno usklajenih komponent delujejo dlje, tiho in brez napak, čeprav so povprečno stari od 1 do 3 let. Poslovni računalniki imajo 3-krat daljšo dobo trajanja od potrošniških računalnikov in delujejo veliko bolj stabilno.

Garancija
Delujejo tako zanesljivo kot novi, saj so v postopku obnove natančno pregledani in imajo garancijo, kakšna manjša lepotna napaka pa je zanemarljiva. Brezhibno naj bi delovali še najmanj 4–6 let, največkrat pa še dlje. Nenehno posodabljanje operacijskega sistema, ki za delovanje potrebuje vedno več prostora je krivo, da računalnik postaja vedno počasnejši. Deluje seveda, včasih je potrebna le nadgradnja in ne nakup drugega.

Delovanje baterije
Tudi baterije za prenosnike imajo 12 mesecev garancije. Zagotovljeno je najmanj 2,5-urno delovanje baterije v prenosniku, zato je strah odveč, da baterija računalnika ne bi zdržala povprečne uporabe.

Slovenske tipke
Rabljeni računalniki so bili v rabi izključno pri večjih tujih podjetjih, zato je tipkovnica za računalnik lahko angleška, nemška ali kakšna druga. Če slovenska tipkovnica ni na voljo, uporabnik brezplačno prejme slovenske nalepke.

Čistoča
Rabljeni, tehnično obnovljeni prenosni računalniki so obravnavani pod strogim higienskim standardom in so očiščeni od zunaj, temeljito je očiščena tudi zaprašena notranjost. To olajša hlajenje sistema ventilatorju, zato ne prihaja do pregrevanja, s tem pa računalniku podaljšamo dobo trajanja. Pri svojem delu v BBT-ju uporabljajo profesionalna čistila, tudi razkužila, pene in različne vrste dezinfekcijskih sredstev, ki ne poškodujejo površin. Da, res je, zelo so natančni. A čeprav jim čiščenje, sesanje in pihanje vzame precej časa, to počnejo z vso skrbnostjo. Ker jim ni vseeno.

BBT ima veliko zalogo kakovostnih rabljenih računalnikov poslovne linije.

BBT ima veliko zalogo kakovostnih rabljenih, tehnično obnovljenih računalnikov poslovne linije.

 

Ali je rabljen, tehnično obnovljen računalnik prava izbira zame?

Ko kupujemo osebni računalnik, se je treba zavedati, da višja cena navadno pomeni boljšo kakovost. A kakšen računalnik potrebujemo za vsakdanjo rabo? Je to računalnik, na katerem bomo brskali po internetu, gledali filme, uporabljali MS Office, komunicirali prek elektronske pošte in obiskovali družbena omrežja? Ali potrebujemo računalnik za zahtevnejšo uporabo? Če bi radi igrali računalniške igre, so rešitev gaming računalniki. Pri zahtevnejših programih, na primer za oblikovanje videoposnetkov, risanje v programih 2D ali 3D, so potrebne tudi delovne postaje, nove pa so zelo drage. Kaj torej izbrati?

Pri nakupu nas morajo zanimati zmogljivosti grafične kartice in procesorja, sistemski pomnilnik (RAM), vzdržljivost baterije, možnost nadgradnje strojnih komponent, kakovost in velikost zaslona, kakovost tipkovnice ipd. Ker gre za širok nabor lastnosti, na katere moramo biti pri nakupu računalnika pozorni, se z naborom boljših delov viša tudi cena, zato je prav, da v naš ožji izbor pridejo tudi tehnično obnovljeni računalniki z garancijo. Če vam za osebni računalnik ne bo treba dodatno kupovati še operacijskega sistema Windows, pa še dodatno prihranite.

Če ste v dilemi in potrebujete pomoč, se lahko vedno obrnete na strokovnjake za računalništvo. Svetovalci podjetja BBT so vam na voljo prek elektronske pošte na naslovu prodaja@bbt.si ali po telefonu 01 56 22 665 ali 051 383 015.

Zaupajmo BBT in njihovi strokovnosti!

Zaupajmo BBT in njihovi strokovnosti!

 

Zakaj pri nakupu rabljene, tehnično obnovljene opreme zaupamo BBT-ju?

Podjetje BBT je največji slovenski ponudnik poslovnih računalnikov z lastnim in hitro odzivnim servisom, ki opravlja tudi popravilo računalnikov. Računalnike prodajajo že 18 let, v tem obdobju je na tisoče zadovoljnih strank dokazalo, da je nakup rabljenega, tehnično obnovljenega poslovnega računalnika pri njih povsem varen.

 

BBT.si zagotavlja:

Nadstandardna kakovost računalniške opreme
Rabljeni računalniki pri njih so brezhibne kakovosti – odlično so ohranjeni, testirani in skrbno pregledani pred prodajo. Vsi prenosniki BBT-ja so naloženi z operacijskim sistemom Windows (verzija PRO) v slovenskem jeziku in takoj pripravljeni na delo.

Nakup brez tveganja
Garancija velja za prenosnike in tudi baterije, ki so testirane in zagotavljajo delovanje vsaj 2,5 ure. V 15. dneh od nakupa računalnik lahko vrnete, če vam ne ustreza.

Ogromna izbira
Podjetje ima vedno na zalogi več kot 1000 kosov opreme, od tega je na voljo več enakih računalnikov z enakimi lastnostmi, da ima kupec izbiro. Ponudba, ki je na voljo za takojšen nakup, je objavljena na spletnem mestu.

Hiter in cenovno ugoden servis računalnikov
Okvara računalnika je za vsakega uporabnika neprijetna, a zgodi se kljub garanciji, zato se pri BBT-ju zavedajo, kako pomembno je hitro popravilo računalnikov ob težavah. Temeljit servis opravijo v najkrajšem možnem času, na pomoč pa vam priskočijo tudi na daljavo.

Številni razlogi in prednosti, ki smo jih predstavili v prispevku, govorijo v prid nakupu rabljenega, tehnično obnovljenega računalnika poslovne linije pri BBT-ju. Zato ne odlašajte in izberite rabljen, tehnično obnovljen poslovni računalnik tudi vi!


 

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.