Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

 • Domov
 • / Stanje | izgled

Stanje | izgled

Razumemo vaš prvi pomislek, ko slišite besedo rabljen ali obnovljen. Verjetno ste že kdaj kupovali rabljen avtomobil, vsi vemo, kakšni neprijetni občutki nas prevzemajo. Prodajalcu ne zaupamo najbolje, iščemo skrite napake, pomanjkljivosti in smo na splošno zelo nezaupljivi. Pri nakupu rabljenega oziroma obnovljenega računalnika je lahko popolnoma enako.

Vendar ne pri nas. Dovolite, da vam razložimo.

POMEMBNO JE, DA VESTE!
BBT.si je specializiran za prodajo OBNOVLJENIH računalnikov izključno POSLOVNE, to je boljše linije. Široko-potrošnih linij ne prodajamo. Več o POSLOVNI kvaliteti opreme si preberite tukaj.


Kaj pomeni, da je računalnik OBNOVLJEN?
Vsi (ne-novi) računalniki, ki se prodajajo na trgu so rabljeni in nato obnovljeni. Stopenj obnove je več in sicer:

 
RABLJENI,
obnove ni

RABLJENI, tehnično
obnovljeni


RABLJENI, tehnično in vizualno
obnovljeni (RE-NEW)

 


Podrobna razlaga tipov obnove:

 • RABLJENI niso ne tehnično ne vizualno obnovljeni. Možnost tehničnega defekta je velika.
 • RABLJENI, tehnično obnovljeni računalniki so podvrženi strogemu tehničnemu testiranju -  vsaka komponenta je podvržena testiranju. Slabe komponente se nato zamenjajo in računalnik je 100% tehnično brezhiben, kar pri rabljenemu ni zagotovljeno. Te računalnike navadno poimenujemo OBNOVLJENI.
 • RABLJENI, tehninično in vizualnmo obnovljeni opremi je obnova tako tehnična, kot vizualna. Računalnik tudi izgleda kot nov in pri nas dobi oznako RE-NEW.
POMEMBNO!
Vsi naši računalniki so OBNOVLJENI tehnično, nekateri pa tudi vizualno (*ti so označeni kot RE-NEW). Ob nakupu ste 100% varni!

 


IZVOR OPREME
IN KAKOVOST


OHRANJENOST in FIZIČNI IZGLED OPREME
A++ / A / A-


NADGRADNJE, PAKETI
(podaljšanje garancije, servisni paket,...)

 

1. IZVOR IN KAKOVOST

 

IZVOR in KAKOVOST
Oprema, ki jo prodajamo, je izključno iz kakovostnejše, POSLOVNE linije in je bila v uporabi v velikih podjetjih, kot so Lufthansa, Lloyd, Hans Grohe, BMW, Mercedes..., ki redno posodabljajo računalniško opremo. Računalniki so vrhunske kakovosti in priznanih blagovnih znamk, kot so HP, DELL, LENOVO, EIZO itn. Podjetja po 2 - 3 letih opremo zamenjajo za novejšo, obstoječa pa gre v posebna, specializirana podjetja, v katerih jo pregledajo, očistijo in po posebnih postopkih pobrišejo diske. Vsi slabši deli so zamenjani z novimi. Oprema dobi oznako TEHNIČNO OBNOVLJENA.

 

 

OHRANJENOST OPREME
Izjemno pomembno se nam zdi, kako je oprema, ki jo prodajamo, ohranjena.
Zato vsak kos opreme, ki pride v naše skladišče, naši tehniki ponovno temeljito pregledajo. Pri obnovi, torej testiranju, čiščenju in pri pregledu vsakega kosa opreme posebej so izjemno sistematični.

Naši kakovostni standardi so strogi, posebno pozornost pa polagamo ravno na fizično ohranjenost opreme. Osnovni namen teh testiranj je, da svoje kupce lahko razveselimo. Veliko jih, ko vidi opremo, vpraša, ali je ta oprema resnično bila rabljena? Da, resnično je bila rabljena. Vendar je to oprema obnovljene POSLOVNE linije - v kakovosti BBT.

 

 

PRIZNANE BLAGOVNE ZNAMKE
Računalniki "brand name", torej računalniki priznanih blagovnih znamk (HP, DELL, LENOVO ...), imajo zaradi velikih serij izdelave, znanja in ugleda proizvajalca veliko manj sistemskih napak, predvsem pa so vgrajene komponente standardne in dobro funkcionalno usklajene. Tak računalnik deluje tiho in stabilno. Če je treba zamenjati kak del, je nadomestek natanko tak kot original. Deli so standardni in vedno dobavljivi.

2. OHRANJENOST in FIZIČNI IZGLED: A++ / A / A-

Fizični izgled opreme pri nas delimo v tri kakovostne razrede:

 

 
re-new:
100% brezhiben izgled

 
odlično ohranjeni: praktično
brez sledi uporabe


ugodne cene: z manjšimi
kozmetičnimi napakami

 

 

Kaj pomeni fizični izgled kakovosti A++ | re-new?
V to kategorijo kakovosti uvrščamo prenosnike, ki niso obnovljeni le tehnično, temveč tudi vizualno in so po ohranjenosti popolnoma enaki kot novi. To so prenosniki POSLOVNE linije, ki so bili poleg tehničnega tudi v vizualnem obnovitvenem postopku in imajo zaradi osvežene barve 100% brezhiben izgled. So brez najmanjše praske na ohišju in na ekranu.
Tipkovnice so slovenske tiskane (ne gravirane, ne nalepke), ekrani so pregledani in zaščiteni s folijo.
...kliknite za pregled zaloge kakovosti A++ | re-new.


 

 

Kaj pomeni fizični izgled kakovosti A | odlično ohranjeni?
BBT kakovost = kakovost A. Večina (95%) naših računalnikov je kakovosti A. To pomeni:

 • da so računalniki tehnično obnovljeni in zato 100% brezhibni;
 • ohišja so brez ali z drobnimi sledmi uporabe (praskice, kakšna drobna udrtinica na ohišju), vendar nikoli večjih poškodb, udarcev, odrgnin ali podobno;
 • oprema je posesana in spihana - le tako lahko zagotovimo, da ne pride do težav s pregrevanjem;
 • zasloni so brez odrgnin, madežev ali kakršne koli druge anomalije, dopuščene so mikro, res mikro praskice;
 • vsaka baterija v prenosniku je testirana s posebno programsko opremo, ki nam določi stanje baterije - minimalno zagotovljeno delovanje je 2.5 ure;
 • 1-letna garancija pri prenosnikih zajema tudi garancijo na baterijo.
   
POMEMBNO!
BBT kakovost je sinonim za vrhunsko ohranjenost.
Bodite pozorni, drugi prodajalci rabljene opreme na slovenskem trgu si zelo ohlapno razlagajo pojem kakovosti A!


 

 

Kaj pomeni fizični izgled kakovosti A- | ugodne cene?
Naši natančni in skrbni tehniki pri pregledu, testiranju in pri čiščenju občasno naletijo na kak kos opreme, ki ga ne uvrstimo v razred A. Tu gre v večini primerov za manjše praske na ekranih prenosnikov, droben prahec pod ekranom, mrtvi pixel, milimetrske bele madeže na ekranih, pokice na ohišju prenosnikov in podobno. Te kose označimo in jih objavimo v kategoriji "kakovost A-". V vsakem primeru gre le za lepotno napako, ki nima tendence, da poslabša brezhibno delovanje opreme.

Naj povemo, da večina ljudi sploh ne bi opazila teh drobnih napakic, ki jih imajo na primer prenosniki, ki so uvrščeni v naš kakovostni razred A-, če jih mi ne bi opozorili nanje. Vendar sta poštenost in resnica naši prioriteti; verjamemo, da nam tudi zato zaupa toliko kupcev.

 

3. NADGRADNJE, PAKETI: podaljšanje garancije / servisni PREMIUM paket / obnova prevodne paste

Podaljšanje garancije

Standardna garancija pri nakupu našega obnovljenega POSLOVNEGA računalnika je 12 mesecev. Če imajo računalniki še originalno garancijo proizvajalca, velja tista garancija, ki je daljša. Več o tem si preberite v meniju GARANCIJA.

Garancijo lahko ob nakupu podaljšate na 24 mesecev, kar naredite v zavihku NADGRADNJA tip preden artikel dodate v košarico. Tako poskrbite za brezskrben spanec kar dve leti ob nakupa, kar je zlata vredno, sploh če se preveč ne spoznate na računalnike oz. nimate časa, da se ukvarjate z ugotavljanjem, kaj je šlo narobe in kako odpraviti napako.

Povedati moramo, da podaljšanje NI DRAGO, saj pri povprečnem prenosniku stane med 40-60 € + DDV, pri namiznem računalniku 25-50 € + DDV, pri monitorju pa 15-30 €+ DDV.

Zakaj se odločiti za podaljšano garancijo?
Glavni razlog za podaljšanje garancije je, da so računalniške komponente v zadnjem času postale zelo drage, elektronika pa je elektronika - nikoli ne veš, kdaj se pokvari.
Dodatno leto varnosti tako pomeni veliko - cena garancije pa je zanemarljiva v primerjavi s stroškom popravila.

Dodatno leto garancije je še kako dobrodošlo v primeru če:
- se ne spoznate se na računalnike,
- se nimate časa ukvarjati z okvaro (kaj je šlo narobe, kako odpraviti okvaro).

V obeh primerih je zelo prijetno, da ste mirni še dodatno leto, saj za odvoz, popravilo in dostavo nazaj poskrbimo mi.


 

Servisni paket PREMIUM - zaščita po izteku garancije

Priporočamo vsem tistim, ki želite, da bo računalnik z vami vrsto let in ki nimate časa (ali pa niste strokovnjak) za njegovo vzdrževanje. Življenjska doba računalnika je odvisna od predvsem od njegove čiste notranjosti in termalne paste med procesorjem in hladilnikom. Prah, ki se mu ne moremo izogniti, se nabira na elektronskih elementih v notranjosti računalnika, ki se posledično bolj grejejo, toplotna pasta pa z leti "slabi" in izgublja svojo toplotno prevodnost, kar pomeni slabše hlajenje procesorja. Če se procesor in elementi pregrevajo, se zmanjša življenjska doba računalnika, v najslabšem primeru pa celo pride do odpovedi procesorja in je potreben nakup novega računalnika. Je to res vredno?

Strošku in sitnostim se izognete z nakupom servisnega paketa PREMIUM, ki vsebuje:

brezplačni preventivni pregled računalnika v roku 12 oz. 24 mesecev PO IZTEKU vaše originalne garancije in vključuje pihanje, sesanje, menjavo termalne paste na procesorju, pregled RAMa in trdega diska.

- brezplačna servisna popravila (vključno z nadomestnimi deli) v roku 12 oz. 24 mesecev PO IZTEKU vaše originalne garancije. Paket krije nadomestne komponente: RAM, trdi disk in napajalnik. Paket ne krije okvare matične plošče, baterije ali grafične kartice

Servisni paket PREMIUM lahko dokupite za katerikoli računalnik ali prenosnik iz naše ponudbe.

Cena servisnega paketa PREMIUM je nizka in enotna za vse artikle. Servisni paket lahko kupite v dveh dolžinah - 12 ali 24 mesecev.
Paket se doda ob spletnem nakupu - obkljukajte opcijo "Servisni paket PREMIUM" v modrem jezičku NADGRADNJA(!), ki se nahaja pod slikami artikla, ki ga izbirate.

 

Obnova prevodne paste

Prevodna pasta med procesorjem in hladilnikom z leti izgine, kar povzroči pregrevanje procesorja in v najslabšem primeru odpoved procesorja.
S preventivno obnovitvijo paste močno podaljšate življenjsko dobo procesorja in preprečite okvare. 
Ceno obnove prevodne paste si lahko ogledate ...tukaj.

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.