Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Kako izbrati prvi računalnik ali prenosnik, ki ga bo uporabljal vaš otrok?

Kako izbrati prvi računalnik ali prenosnik, ki ga bo uporabljal vaš otrok?

Prenosni računalnik ali namizni računalnik? 

Prenosni računalnik je pogosto v ožjem izboru, ko se starši odločajo, ali kupiti računalnik ali prenosnik svojemu otroku. Najpomembnejše razmišljanje gre v smeri ali bo vaš otrok uporabljal računalnik na enem mestu ali je bolj primeren prenosnik, torej računalnik, ki se ga lahko prenaša? Ali imate dovolj prostora za namizni računalnik in monitor? Ampak preden razmišljate dalje, si je potrebno odgovoriti, pri kateri starosti naj otrok dobi prenosnik oziroma računalnik.

V današnjem času se vse več predšolskih otrok uči prek spleta. Raziskave kažejo, da ima že več kot polovica štiri letnih otrok svojo napravo. Ključno pri tem pa je, da se starši prepričajo, da si otrok lahko ogleduje samo vsebino, ki je primerna za njegovo starost, in da se z njim pogovorijo o uporabi spleta. Iz izkušenj lahko povemo, da otroci pred končanim petim razredom osnovne šole nimajo domačih nalog, ki bi od njih zahtevale uporabo računalnika, prenosnika, tablice ali podobne naprave. S šolo na daljavo upamo, da smo zaključili za vedno. Igranje igric? Kdaj in koliko časa? To pa je pravzaprav kar poglavje zase, ki se ga tu ne bomo dotikali.

Ne glede na to, ali za svojega otroka izberete prenosni računalnik ali namizni računalnik ne smete pozabiti, da potrebujete tudi operacijski sistem. Najbolj razširjen operacijski sistem na svetu je Microsoft-ov Windows. Vaši otroci pa bodo za pisanje besedil, različne šolske projekte in predstavitve uporabljali tudi Microsoft Office, ki zajema Microsoft Word, Excel, PowerPoint in še druge programe. Računalniki ali prenosniki z operacijskim sistemom macOS so primernejši za grafično oblikovanje in profesionalno delo z grafiko.

Starševski nadzor nad vsebinami pri uporabi prenosnika ali računalnika je nujen!

Starševski nadzor nad vsebinami pri uporabi prenosnika ali računalnika je nujen!

 

Računalniška trgovina BBT.si ponuja računalniško opremo, ki je že bila uporabljena v poslovnem okolju in zaradi tega so vsi prenosniki, namizni računalniki, monitorji in delovne postaje opremljeni z licenčnimi nalepkami - v praksi to pomeni, da ne potrebujete kupovati Windows-ov, torej prihranite kar nekaj denarja tudi zaradi tega. Vsa računalniška oprema, ki je na voljo na BBT.si, je dovolj zmogljiva za vse vrste opravil, tako v pisarni kot doma, torej tudi za vašega otroka. Računalniki delujejo hitro, tiho in imajo dolg življenjski cikel, saj so iz POSLOVNE (najboljše) linije. Predsodek, da je oprema rabljena je odveč, saj je večina opreme v tako dobrem fizičnem stanju kot bi bila nova. Priporočamo, da prvi računalnik ali prenosnik ni zelo drag, kajti iz prakse vemo, da otroci na to opremo ne pazijo (največkrat se zgodi, da prenosnik polijejo, zlomijo ali jim pade na tla). Zato je nakup v BBT.si ne samo ugoden iz pogleda cene, ki jo plačate, ampak tudi glede kakovosti izdelave. Oprema iz POSLOVNE linije je namreč narejena iz trših materialov in zaradi tega je tudi bolj odporna na razne padce in otroške nespretnosti.

Prenosnik – ustrezna zaščita pri njegovi uporabi

Preden prenosni računalnik predate otroku, je zelo pomembno, da nastavite določeno mero starševskega nadzora. To vam omogoča, da se odločite, katere vsebine lahko vaš otrok gleda, in mu preprečite ogled ali prenos neprimerne vsebine zanj. Pred neželenimi vsebinami s spleta pa morate zaščititi tudi napravo, zato je ključna dobra antivirusna zaščita. Hitro se lahko namreč zgodi, da otrok ne namenoma odpre neželeno pošto z virusom.

Namizni računalniki

Ste vedeli, da obstaja več velikosti namiznih računalnikov? V BBT.si so vedno na voljo različna ohišja.

 

Namizni računalnik – primeren za učenje in igranje videoiger

Namizni računalnik je v nasprotju s prenosnikom stacionaren in zanj potrebujete več prostora. Imamo ga doma ali v pisarni in poleg terminala vključuje še zunanji monitor, tipkovnico in miško. Če iščete računalnik, ki bi ga imel otrok izključno na eni lokaciji (npr. v svoji sobi), potem je prava izbira namizni računalnik. Če ste se odločili ali če vas je otrok prepričal, da mu kupite računalnik za igranje igric, potem vam svetujemo nakup gaming namiznega računalnika in ne gaming prenosnika. Zakaj? Preprosto zato, ker imajo namizni računalniki boljše hlajenje, lažje se zamenjuje ali dograjuje komponente in so tudi malo bolj zmogljivi. Novi gaming računalniki so kar velik strošek, zato vam svetujemo, da se raje kot za novega, odločite za nakup obnovljenega v BBT.si, kjer v poslovne računalnike, ki so že bili uporabljeni vgradijo nove grafične kartice, ki so namenjene igranju iger. Tak obnovljen gaming računalnik je precej bolj ugoden in bo dovolj hiter in zmogljiv, saj igrice črpajo delovni spomin iz grafičnih čipov. Vaš družinski proračun bo razbremenjen, otrok pa popolnoma zadovoljen. Zaloga gaming računalnikov in namiznih računalnikov je velika, preverite: aktualna zaloga.

Prednosti prenosnikov in enostavna uporaba

Prva in glavna prednost prenosnega računalnika v primerjavi z namiznim je mobilnost. Naprava je lahka in kompaktna ter ima vgrajeno baterijo – to omogoča preprosto prenašanje z enega mesta na drugo. Številne modele lahko otroci brez težav spravijo v šolsko torbo. Zahvaljujoč tej mobilnosti lahko hitro dostopamo do potrebnih podatkov, kjer koli smo.

Prenosnik je enostaven za uporabo, saj za svoje delovanje ne potrebuje nobenih zunanjih naprav. Ima lastno tipkovnico, vgrajeno miško (touchpad), vgrajene zvočnike in mikrofon. Veliko jih ima vgrajeno kamero, obstaja pa tudi možnost dveh vgrajenih kamer na obeh straneh. Dobra kamera je postala še toliko bolj pomembna v zadnjih letih, ko vse več ljudi uporablja aplikacije za videokonference, kot so Zoom, Webex ali Microsoft Teams.

Prenosnik omogoča dostop do interneta prek brezžične tehnologije Wi-Fi na katerem koli javnem mestu, kjer je pokritost s to tehnologijo (npr. v šolah). Ta možnost obstaja tudi na stacionarnem računalniku, vendar se lahko povežemo z omrežjem samo doma. Poleg tega nekateri prenosniki omogočajo namestitev SIM-kartic za dostop do mobilnega interneta 3G, 4G ali 5G.

Prenosnik je priročen tudi pri vseh vrstah predstavitev, saj nismo odvisni od tehnične opremljenosti prizorišča. Tudi priklop na električno omrežje ni potreben, saj lahko naprava, ob pravilni uporabi, deluje brez povezave s svojo baterijo. Res pa je, da imajo baterije svojo življenjsko dobo in niso večne. Pri BBT.si so zelo natančni in zato je vsaka baterija v prenosniku tudi testirana. Prav tako pa imajo vsi rabljeni prenosniki, ki so tehnično obnovljeni vsaj 12 mesecev garancije. Garancija velja tudi za baterijo. Več o tehnično obnovljenih prenosnikih BBT smo pisali tu: POSLOVNI prenosniki.

Razmislite o času, ki ga vaš otrok preživi za napravo!

Razmislite o času, ki ga vaš otrok preživi za napravo!

 

Namizni ali prenosni računalnik – kaj kupiti otroku?

Ne obstaja univerzalen odgovor, katerega je bolje izbrati, zato se držite spodnjega priporočila. Če bo otrok potreboval računalnik na različnih lokacijah, npr. doma in v šoli, potem razmišljajte o nakupu prenosnega računalnika, ki je praktičen zaradi svoje prenosljivosti. V kolikor ga bo uporabljal stalno na eni lokaciji, stopijo v ospredje prednosti, ki ji prinašajo namizni računalniki.

ZA KONEC!

Računalniška trgovina BBT.si  ima na voljo najrazličnejše modele tako prenosnih kot namiznih računalnikov, ki so vrhunske kvalitete in imajo dolgo življenjsko dobo. Vsa oprema je testirana, fizično v odličnem stanju, deluje enako dobro kot nova in je popolnoma dovolj zmogljiva za vsa opravila. Ko bo vaš otrok postal profesionalni uporabnik, pa lahko posežete tudi po (naj)bolj zahtevnih modelih, ki so v BBT.si vedno na voljo. Če ste v dvomu kateri računalnik ali prenosnik izbrati, ne izgubljajte časa z brskanjem po internetu in kontaktirajte naše prijazne profesionalne prodajalce, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Verjamemo, da boste z nakupom zadovoljni, zato prisrčno dobrodošli v naš svet. Svet Zadovoljnih BBT uporabnikov.

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.