Računalniki POSLOVNE linije

Najvišja kakovost, dolga življenjska doba.

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

pon-pet: 07.45 - 15.15

Košarica (0)
0

Košarica je prazna

  • Domov
  • / Zakaj potrebujemo priklopno postajo?

Zakaj potrebujemo priklopno postajo?

Priklopna postaja oziroma docking station kot se imenuje v angleščini je eden od najbolj praktičnih dodatkov za prenosni računalnik. Ste mogoče že slišali za izraz, vendar niste povsem prepričani, kaj je priklopna postaja in zakaj natančno jo potrebujemo? Za vas smo poiskali odgovore na najpogostejša vprašanja.

Kaj je priklopna postaja za prenosnik oz. docking station?

Docking station je dodatek za prenosni računalnik, ki omogoča večje število razpoložljivih vhodov oziroma priključkov kot jih ima prenosnik. Novejši prenosniki so bolj tanki po izgledu in zato nimajo prav veliko zunanjih vhodov na katere bi lahko priklopili zunanje naprave. Priklopna postaja ali docking station se poveže z prenosnikom in omogoča elegantno priključitev več zunanjih naprav hkrati. Elegantno pravimo zato, ker se vsi kabli od zunanjih naprav stekajo v docking station in ne direktno v vaš prenosnik.

Priklopna postaja za prenosnik poveča vašo mobilnost

Priklopna postaja kot smo povedali omogoča enostaven priklop zunanjih naprav. Omogoča pa tudi možnost hitrega odklopa vseh naprav. Ko se vam bo mudilo, vam ne bo treba odklapljati vsake naprave posebej, kar bi bilo precej zamudno, zato gre za rešitev, ki je zelo priročna za osebe, ki pogosto delajo na različnih lokacijah, pri čemer je edina stalnica njihov prenosnik. Priklopna postaja za prenosnik poskrbi za to, da ste bistveno bolj mobilni. Smiselno je, da imate docking station na voljo na vseh lokacijah na katerih delate. S tem bo omogočen hiter priklop ali odklop vseh zunanjih naprav, ki jih potrebujete za to, da ste čim bolj produktivni.

Docking station

Vse priključne kable zunanjih naprav enostavno priklopite v docking station- s tem povečate svojo produktivnost!

 

Najpogosteje uporabljena zunanja naprava, ki jo povežemo z prenosnikom je zagotovo monitor. Celo pri največjih modelih prenosnikov  z diagonalo 17,3'' zaslon postane relativno majhen, sploh če ga uporabljamo dlje časa. Poleg tega pa se monitorji (kot samostojna naprava) običajno ponašajo z boljšimi specifikacijami (ločljivost, hitrost osveževanja, odzivni čas, svetilnost itn.) kot vgrajeni monitor prenosnika. Zunanji monitor pa je skorajda obvezen če delate z naprednejšimi grafičnimi programi. Nemalokrat pa je smiselna uporaba dveh monitorjev hkrati. Več o monitorjih smo sicer za vas pripravili v Vodiču po monitorjih. Če želite torej vaš monitor povezati z priklopno postajo, morate vedeti kateri priklop ima vaš monitor. Za povezovanje monitorja z docking station napravo so najpogostejši priključki HDMI, VGA in DisplayPort. Poleg monitorja pa so tu še ostale zunanje naprave, ki jih pogosto uporabljamo, ko uporabljamo prenosnik. Tipkovnice, miške, tiskalniki, zvočniki, zunanji trdi diski in napajalniki so že take naprave. Marsikatero od naštetih naprav lahko sicer danes povežemo tudi brezžično, a je žična povezava vendarle bolj zanesljiva in s tem bolj varna.

Pri sodobnih prenosnih računalnikih običajno najdemo največ dva klasična vhoda USB A, kar v praksi pomeni, da nam kaj hitro lahko zmanjka prostora za priklop dodatne zunanje naprave. Kot primer recimo navajamo, da za občasno uporabo prenosnika zadošča sledilna ploščica (»touchpad«), medtem ko je za resnejše delo običajno potrebna zmogljivejša, hkrati pa ergonomsko zasnovana miška. Podobno velja za tipkovnico. Večina ljudi tipka precej hitreje in z manj napora, če uporablja klasično tipkovnico kot pa tipkovnico prenosnika. Tudi če sta tipkovnica in miška brezžični, pogosto zahtevata poseben priključek, razen če gre za bluetooth miško in tipkovnico. Če bi recimo morali delati od doma na službenem prenosniku, bi kaj hitro lahko porabili vse USB vhode vašega prenosnika, zato je odlična rešitev priklopna postaja.

Priklopna postaja- velika izbira v BBT.si

Velika izbira različnih modelov priklopnih postaj je v BBT.si vedno na voljo.

 

Zmanjševanje števila vhodov na prenosnih računalnikih je povezano z dejstvom, da so prenosniki danes bistveno tanjši in lažji, kot so bili še pred kratkim. To pomeni, da lažje potujejo z nami, vendar smo po drugi strani pri delu precej omejeni, vsaj v primerjavi z uporabo namiznih računalnikov. Docking station oziroma priklopna postaja za prenosnik je elegantna rešitev, saj poskrbi, da nam nikoli ne zmanjka razširitvenih rež in možnost priklopa zunanjih naprav.

Katere priključke vse združuje priklopna postaja za prenosnik?

Preden se odločite za nakup priklopne postaje, dobro razmislite, kako kompleksen docking station potrebujete, saj obstaja več različic. Možne so osnovne izvedbe, po drugi strani pa izvedbe za najzahtevnejše uporabnike, ki ponujajo velik nabor zelo različnih priključkov.

Če računalnik z modemom pogosto povežete prek kabla, ker potrebujete nadpovprečno zanesljivo in hitro internetno povezavo, je praktično nujen LAN priključek (Ethernet). Obenem so izredno koristni dodatni USB priključki, npr. za žično miško ali tipkovnico ali za brezžično miško ali tipkovnico z USB vmesnikom. Priklopna postaja za prenosnik pa ima lahko denimo še režo za branje SD kartic (UHS II), avdio priključek za slušalke in mikrofon, USB C vhod za napajanje in druge. Smiselno je torej, da si vzamete čas in poiščete priklopno postajo, ki bo resnično ustrezala vašim zahtevam. Seveda lahko za svetovanje vedno pokličete naše prijazne prodajalce, ki bodo skupaj z vami poiskali najboljšo rešitev za vas.

HP priklopna postaja za Zbook

Priklopna postaja je učinkovit dodatek, če želite razširitev vhodov prenosnika.

 

Priklopna postaja HP, Lenovo ali Dell, primerna za različne serije in modele

Izjemno pomembno je, da izberete model priklopne postaje, ki se ne ujema samo z vašimi potrebami, ampak tudi z vhodi na vašem prenosnem računalniku. Upoštevati morate znamko svojega prenosnika (HP, Dell, Lenovo in druge), ključen pa je tudi tip napajalnika, ki ga uporabljate za napajanje vašega prenosnika. Danes se za povezavo med prenosnikom in docking station najpogosteje uporabljata izhoda USB C in ThunderBolt (3 ali 4). Pomembna prednost obeh omenjenih izhodov je povezana z dejstvom, da podpirata tako prenos podatkov kot video in avdio signale, ne da bi za to potrebovali dodatno programsko opremo.

V ponudbi naše spletne trgovine vas čaka kakovostna priklopna postaja HP oziroma docking station, namenjen različnim modelom prenosnih računalnikov HP (HP EliteBook 840, HP Zbook 15, HP Zbook 17 in druge). BBT.si ponuja širok izbor HP priklopnih postaj, saj smo specialisti za POSLOVNE prenosne računalnike in v poslovnem okolju je uporaba priklopne postaje pogosta. V opisih izdelkov boste lahko hitro in enostavno našli informacijo o tem, ali specifična priklopna postaja HP ustreza modelu vašega prenosnika. Priklopna postaja HP je dobavljiva v več izvedbah, z različnimi vhodi, zato boste zlahka poiskali model, ki bo skladen z vašim prenosnim računalnikom in ki bo ponujal zadostno število potrebnih vhodov.

Factory refurbished by BBT.si

Factory refurbished je izraz za preverjeno obnovljeno računalniško opremo, ki je na voljo v BBT.si

 

Vse priklopne postaje so že bile v uporabi v večjih tujih podjetjih, torej so rabljene. Zaradi dejstva, da so priklopne postaje rabljene, vam BBT.si zagotavlja res ugodno ceno. Vse priklopne postaje so tehnično preverjene in  v brezhibnem delujočem stanju, za njih pa nudimo vsaj 1 leto garancije.

Vabimo vas, da si ogledate ponudbo priklopnih postaj za prenosnike HP in Dell na naši spletni strani. Smo največji ponudnik poslovnih računalnikov v Sloveniji, pohvalimo pa se lahko tudi z lastnim kakovostnim in hitro odzivnim servisom računalnikov. V kolikor potrebujete pomoč pri nakupu, se lahko obrnete na naše strokovnjake za računalništvo, ki so vam na voljo po elektronskem naslovu prodaja@bbt.si ali po telefonu 01 56 22 665 ali 051 383 015.

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

SMO NAJVEČJI SLOVENSKI

ponudnik POSLOVNIH računalnikov.

21.763+

21.763+

zadovoljnih strank

Lahko nam zaupate

Lahko nam zaupate

Obnovljene računalnike prodajamo že 18 let.

Naročite se na e-novice

© 2018 - 2024 Brown Bear Team d.o.o. Vse pravice pridržane.